İkizler

Varsayılan Çocuk hangi ikizden


ABD’nin Missouri eyaletinde tek yumurta ikizleri Raymon ve Richard Miller’ın bir tanesinin 3 yaşında bir kızı var. Ancak bebeğin babası kim, amcası kim belli değil.

Birbirlerine bir su damlası kadar benzeyen Raymon ve Richard Miller, aynı gün bir kaç saat arayla Holly Marie adlı kadınla birlikte oldu.
Genç kadın hamile olduğunu öğrendiğinde önce Raymon’a baba olacağını söyledi. Ancak daha sonra Richard’ın da baba olabileceği aklına geldi.
Mahkemelik olan ikiz kardeşler DNA testi yaptırmaya karar verdi. Ancak bu da bebeğin babasını kim olduğunu belirlemekte işe yaramadı. Test sonuçlarına göre her ikiz kardeşin aynı oranda yani %99.9 baba olma ihtimali var.
Hakimlerin de bir çözüm yolu bulamadığı davada Raymon’ın bebeğin yasal babası olduğu sonucuna bağlandığında ise itiraz gecikmedi ve dava Yüksek Mahkeme’ye intikal etti.
Davanın hakimini de çıkmaza sokan durum karşısında yapacak tek şey kaldı. O da Raymon ve Richard’ın mimiklerinden ve alışkanlıklarından yola çıkarak yani eski yöntemlerle bebeğin yasal babasının kim olduğuna karar vermek.